Inhoud
De life hacker ontdekte of kwantitatieve normen van toepassing zijn op het intieme leven, of het mogelijk is om gelukkig te worden door vaker seks te hebben en in welke gevallen het nodig is om een time-out te nemen.
Hoeveel seks heb je nodig
Deze vraag baart velen zorgen, ook wetenschappers. Vooral de laatstgenoemden proberen erachter te komen hoeveel seks mensen nodig hebben om zich gelukkiger te voelen..
Het antwoord lijkt in 2015 te zijn ontvangen. Toen verscheen een grootschalige studie Seksuele frequentie voorspelt groter welzijn, maar meer is niet altijd beter, waaraan meer dan 30 duizend mensen deelnamen. Het bleek dat paren die minstens één keer per week seks hadden, gelukkiger waren dan degenen die deze vreugdevolle gebeurtenis minder vaak hadden. Interessant is dat degenen die meer dan eens per week seks hadden, er niet nog gelukkiger van werden. Het blijkt dat de norm eens in de zeven dagen is..
Dit had kunnen worden gestopt als niet voor een andere grote studie Sex and the Pursuit of Happiness: How Other People’s Sex Lives are Related to our Sense of Well-Being, een jaar eerder gepubliceerd was. Volgens zijn resultaten In seks hangt geluk af van het bijhouden van de Joneses, constateert CU-Boulder-studie dat het percentage gelukkige mensen onder degenen die 2-3 keer per week de liefde bedreven nog steeds hoger was dan onder degenen die seks hadden, was ooit een week.
Volgens deskundigen kunnen dergelijke tegenstrijdige gegevens erop wijzen dat er helemaal geen algemene norm voor seks bestaat..
Wat goed is voor sommige stellen, werkt niet voor iedereen. Voor sommigen is een keer per week te veel, maar voor anderen is het echt niet genoeg..
Dit proefschrift wordt ondersteund door een andere recente studie: Verbetert verhoogde seksuele frequentie het geluk?In de loop van de tijd werd aan de helft van de testkoppels gevraagd om twee keer zo vaak seks te hebben als normaal. Maar ze werden er niet gelukkiger door. Integendeel, deze mensen hebben een verminderd libido, ze begonnen minder plezier te beleven aan intimiteit..
Wat is de conclusie? Heb zoveel seks als jij en je partner willen. Alleen u kunt uw eigen tarief bepalen. Hoewel het in de loop van de tijd kan veranderen.
Hoeveel seks kun je hebben
Nogmaals, het antwoord op deze vraag kan niet in exacte cijfers worden gegeven: alles is individueel. Maar er zijn minstens drie situaties waarin er echt veel seks is en je moet vertragen..
1. Seks beïnvloedt de psychologische toestand
Er is een verschil tussen hyperseksualiteit en seksuele verslaving. In het eerste geval hebben we het over een hoog verlangen, en hier is niets abnormaals aan. Het probleem begint wanneer u voelt dat:
- Je seksuele impulsen zijn uit de hand gelopen.
- Je hebt seks ondanks risicovolle gevolgen (zoals het oplopen van een seksueel overdraagbare aandoening of het verlies van een vaste partner).
- Je gebruikt seks om eenzaamheid, depressie, angst, stress te overstemmen..
In deze gevallen kunnen we al over verslaving praten, dus het zou handig zijn om contact op te nemen met een psychotherapeut of seksuoloog..
2. Seks verslechtert de toestand van het lichaam
Zelfs goed zou met mate moeten zijn. Als seks uw gezondheid negatief begint te beïnvloeden, moet u naar de stem van de rede luisteren en een pauze nemen. Problemen kunnen overigens heel verschillend zijn: van uitdroging en spierspanning tot blaasontsteking en vaginale pijn.
3. Een van de partners wil geen intimiteit
Verschillende seksuele temperamenten bij een paar zijn niet ongewoon. En in dit geval mag de partner, die de natuur heeft begiftigd met een hoger libido, de ander niet dwingen om seks te hebben. Het probleem is natuurlijk de moeite waard om op te lossen, maar niet door geweld..
Mogelijke uitgangen: openhartig gesprek en zoeken naar compromismanieren, naar de dokter gaan of, uiteindelijk, masturbatie.
Eén ding is zeker: seks moet leuk zijn. Als hij deze belangrijke functie niet meer vervult, is het tijd om te stoppen en iets te doen om de situatie te corrigeren..